Alleen met Valentijn?

Alleen met Valentijn?


Met 14 februari in aantocht worden we weer overstelpt met mails over het meest geschikte valentijnscadeau, schalt romantische muziek uit de radioboxen en heeft elk restaurant een fantastisch menu in aanbieding voor de verliefde stelletjes. Ben je alleen met valentijn, kan je toch iets leuks doen. Alvast enkele tips.

 

1.     Organiseer een etentje met andere singles

Wat is er fijner dan een etentje met je vrienden? Of je nu bij iemand thuis verzamelt en eenieder iets lekkers meebrengt, of je gaat gezellig uit eten… Maak er een feestje van, klets bij en geniet. Je kan natuurlijk ook gewoon iets gaan drinken.

2.     Stuur je vrienden een originele valentijnskaart

Valentijnsdag draait erom mensen te tonen dat je ze waardeert. Het is dus dé dag bij uitstek om vrienden een kaartje te sturen. Schrijf een lieve tekst. Wil je je kaart extra speciaal maken? Stuur dan een kleine attentie mee. Zo kan je bijvoorbeeld een theezakje verzenden. Je kan er hele leuke vinden.

3.     Speel Cupido

De meeste mensen kregen nog nooit een geschenk van een geheime bewonderaar. Waarom niet eens anoniem een cadeau te sturen naar een andere alleenwoner? Dit hoeft echt niet iemand te zijn waar je een romantische interesse in hebt, gewoon iemand die je wil zien glimlachen. Vergeet vooral niet om er een leuk kaartje bij te steken.

- Een grappig boek

- Een huisgemaakt geschenk: een cake, koekjes, een pot confituur…

- Een plantje (en waarom geen potje tijm met een “je” op (je tijm ipv je t’aime)

- Een zelf samengesteld ontbijtmandje

- Een mondmasker met hartjes

- …

4.     Maak weer contact

Maak van de gelegenheid eens gebruik om weer contact op te nemen met iemand die je al een tijdje niet hebt gesproken of gezien. Misschien een familielid of een vriend(in) die je wat uit het oog verloor. Het is de gelegenheid om de banden weer waar te halen en bij te praten, telefonisch, via mail of in levende lijve.

5.     Wees lief voor jezelf

Bijzondere momenten zijn er om te vieren. Maak van valentijn een dag om jezelf te verwennen. Misschien is er een mooie tas, een leuk hemd of een nieuwe laptop die je graag wil hebben. Maar het kan ook op een andere manier… Eet je favoriete maaltijd.

- Neem de dag vrij en slaap eens lekker uit

- Een lang warm bad kan wonderen verrichten

- Trek erop uit en bezoek dat museum dat je al zo lang wilde zien

- Kijk naar een “feel good”-film, alleen of met vrienden

- Hoe dan ook, als je voor jezelf zorgt, krijg je positieve energie.

6.     Negeer valentijnsdag

14 februari is slechts één dag van het jaar. Er is geen enkele regel dat je die moet vieren of erkennen. Laat je geen slecht gevoel geven en bedenk dat valentijn ook maar een gewone normale dag is. Ga gewoon naar je werk, plof met een leuke serie op de bank of spreek met een vriendin af en ga op tijd naar bed. 14 februari is ook maar een van die 365 dagen in het jaar.

7.     Een make-over voor jezelf of je woning

Loop je al (te)lang met hetzelfde kapsel rond? Draag je steeds hetzelfde kostuum? Heb je stilletjes aan een nieuwe bril nodig? Waarom geen make-over? Plan een bezoekje aan de kapper, de winkelstraat, de opticien.

Of misschien kan je appartement een make-over gebruiken? En dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Een mooi kleed, een ander schilderij of nieuwe accessoires kunnen je woonkamer er weer helemaal als nieuw laten uitzien. Ook doet een leuk kleurtje op de muur wonderen. Heb je geen geld voor een make-over? Houd dan een grote opruimactie of lenteschoonmaak. Zo vier je valentijn op een praktische manier. 

3 wetenschappelijk bewezen voordelen van single zijn
1. Singles zijn fitter dan getrouwde of gescheiden stellen.
2. Vrijgezellen hebben een sterker sociaal netwerk.

3. Oudere singles zijn gezonder en gelukkiger dan oudere getrouwden, wat komt door hun vriendschappen.