Carla Dejonghe in singlesdebat van ‘De zevende dag’

Carla De zevende dag 3

Carla Dejonghe, voorzitter van all1, zat afgelopen zondag mee aan tafel tijdens het grote ‘singlesdebat’ van ‘De zevende dag’ op één. De hamvraag was: Houden politici voldoende rekening met de grote groep alleenwoners?

Onderzoekster Inge Pasteels zette alvast de puntjes op de i: Momenteel wonen er meer dan 2 miljoen Belgen alleen (al dan niet met kinderen), dat is 1 op de 3 huishoudens. Tegen 2060 zal 50% tot 60% van de Belgische huishoudens uit 1 persoon bestaan. Carla Dejonghe onderstreepte tijdens de uitzending dan ook het belang van een beleid dat meer rekening houdt met deze groep. Ze herhaalde ook het voorstel om iedereen 1 niet-familielid te laten aanduiden die kan erven aan familietarief. Bloedverwantschap is soms minder sterk dan de emotionele band tussen vrienden. Daarnaast zou de maatregel een goede oplossing zijn voor alleenwoners zonder kinderen.

U kan het singlesdebat van ‘De zevende dag’ hier herbekijken.

2 reacties

  1. Hi there very nice blog!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionallyKI’m happy to search out a lot of helpful info here in the post, we want develop more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

  2. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & help other customers like its helped me. Good job.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2019 ALL1

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

nl_NLNederlands
fr_FRFrançais nl_NLNederlands