Alleen of samenwonen met een uitkering?

Het Steunpunt Armoedebestrijding kaart terecht een groot probleem aan: samenwonen valt erg duur uit voor mensen met een uitkering. Het inkomensverlies is namelijk groter dan de schaalvoordelen die men haalt uit het delen van de woonkosten.

Het groeiend tekort aan betaalbare woningen maakt dat steeds meer jongeren op zoek gaan naar alternatieve woonvormen zoals cohousing. Maar als iemand binnen dit samenhuisverband door omstandigheden terugvalt op een uitkering, dan is het financieel verlies erg groot. Maar ook een alleenstaande ouder krijgt de rekening gepresenteerd wanneer het kind meerderjarig wordt want dan zijn ze officieel ‘samenwonend’. Het huidige systeem is bijgevolg allesbehalve solidair en moet dringend herbekeken worden.

Lees hier de artikels in Knack en De Standaard

2 reacties

  1. Just a smiling visitant here to share the love (:, btw great style and design. “Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler.” by Albert Einstein.

  2. Excellent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a applicable deal. I have been a little bit familiar of this your broadcast provided shiny clear concept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2019 ALL1

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

nl_NLNederlands
fr_FRFrançais nl_NLNederlands