Verzet tegen bouw eenpersoonsappartementen

Eén op drie Belgische huishoudens bestaat uit 1 persoon. In grote steden is dat zelfs 1/2. Toch is het aanbod op de woningmarkt vooral afgestemd op families. Er is een gebrek aan betaalbare en kleine woningen en banken kennen moeilijker een woonkrediet toe aan één persoon. Uit onderzoek van ILIV (Kenniscentrum over het belang van thuis) blijkt dat bijna 1 op 2 van de Belgische alleenstaanden huurder is, terwijl dit bij koppels slechts 1 op 5 is. Vele huurders dromen van een eigen woning, maar 80% van hen kan zich momenteel geen huis veroorloven.

Noël Slangen klaagt in een recente column in HBVL aan “dat onze samenleving het signaal lijkt te geven dat alleenstaand zijn een afwijking is”. Enkele burgemeesters in Henegouwen zouden namelijk de bouw van eenpersoonsappartementen tegenhouden. Die zouden een weinig kapitaalkrachtig publiek aantrekken, wat dan weer niet interessant is voor de stadsinkomsten.

All1 vzw klaagt al langer het gebrek aan betaalbare woningen voor alleenstaanden aan. In andere landen zoals Zweden en Nederland zet men wel al in op kleinere woningen. Het wordt tijd dat de lokale stadsbesturen in België zich ook bewust worden van deze noodzaak. Alleenwoners vertonen heus geen afwijkend gedrag.

3 reacties

  1. Trouvez-vous une fille pour la nuit dans votre ville: http://goto.iamaws.com/bestadultdating21756

  2. Conoce chicas sexy en tu ciudad: http://www.vkvi.net/bestadultdating28442

  3. Sexy Girls fГјr die Nacht in deiner Stadt: http://www.lookweb.it/bestadultdating72679

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2019 ALL1

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

nl_NLNederlands
fr_FRFrançais nl_NLNederlands