VliegtuigDe NMBS pakt momenteel uit met een promotie voor de TGV: ‘Reis per 2 naar Lyon, Valence, Aix-en-Provence, Marseille of 15 andere Franse bestemmingen vanaf 59 euro per persoon.’ Het tarief is enkel geldig bij een reservering voor minimum 2 personen en maximaal 6 personen. “Oneerlijk,” vindt all1-voorzitter Carla Dejonghe. “Het singlessupplement voor hotelkamers maakt alleen reizen al enorm duur, maar daar zit nog een economische logica achter. De hotelier redeneert dat de kosten voor opkuisen, linnen wassen, … grotendeels hetzelfde blijven, ongeacht een kamer door één of twee wordt gebruikt. Maar een zitje in de trein of op het vliegtuig wordt toch per persoon voorzien?”. Volgens Carla Dejonghe moeten we vooral blijven roepen hoe unfair zo’n aanbiedingen zijn. “Hopelijk gaat de reissector dan ooit inzien hoe groot de groep alleenstaanden is die ze nu links laten liggen.”

Lees hier het artikel in de krant De Morgen.